Author Topic: how to get gapps on ifroyo  (Read 25146 times)

Offline silversid

  • Member
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #90 on: September 20, 2010, 07:35:57 AM »
Dolfin, are you saying that you have a working Market and the Gapps are working?

I also had the SDcard setup and working just fine. Can you think of anything else you did differently to get this working?


Sid 8-)

Offline CastePonters

  • Member
  • Posts: 14
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #91 on: September 21, 2010, 10:40:38 PM »
Have any of you tried market unofficial slide me?

Offline dolfin

  • Member
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #92 on: September 22, 2010, 12:13:23 AM »
Dolfin, are you saying that you have a working Market and the Gapps are working?

I also had the SDcard setup and working just fine. Can you think of anything else you did differently to get this working?


Sid <!-- s8-) -->8-)<!-- s8-) -->

Yes, I got a working market and the rest of the Gapps...

This is what I did:
I installed iDroid 1.0.2 using Bootlace, then followed this thread to install the Gapps.
At first I got this error saying that it cannot establish connection to use my google account.
Then I wanted to try to install some application without using the market. I tried to download an .apk file using the browser, but I always got "Download unsuccessful" so it occurred to me that maybe it's because my sdcard isn't configured. So i switched back to iOS, and created /private/var/sdcard using ssh.
Then I could download the .apk file, open it and install it (using the built-in android installer).
After that I tried again to add my google account, and it just worked.

I thought it was because of the sdcard folder, but maybe it's also because I installed some app (it was fring, btw).
Or maybe it was just good timing with google servers...

I hope it helps.

Offline trevormiller3

  • Member
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #93 on: September 26, 2010, 12:54:44 AM »
all you have to do is open up the youtube app and hit the home button and click my account then log in with the google account you want to use in all your apps and it will automatically add it to market/gmail/contacts/ect!

this bypasses the google account verification crap.


everything works! its funny how sometimes the simplest fixes are the hardest ones to think of =]

Offline logic

  • Member
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
  • Geek
    • View Profile
    • http://esm.logic.net/
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #94 on: September 26, 2010, 01:08:36 AM »
FYI: I was able to "fudge" the addition of my gmail account by firing up the YouTube app, menu -> "My Account", and logging in through there. That added the account to settings, which I was then able to activate for syncing.

However, the market is still failing; when trying to display the terms of service, it just exits out.

Edit: doh, trevormiller3 beat me to it.
« Last Edit: September 26, 2010, 02:56:13 AM by logic »
-Ed
Felix qui potuit rerum cognoscere causas.

Offline ddominator

  • The Dominator
  • Global Moderator
  • Member
  • *****
  • Posts: 957
  • Karma: +11/-0
  • Sold his soul to Google
    • View Profile
    • Unofficial iDroid News Blog
  • iDevice: iPhone 2G 3.1.3
  • iDroid Version: MoJo 1.0.4.1
  • Jailbreak: redsn0w 0.94 FTW!!!
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #95 on: September 26, 2010, 04:30:26 AM »
Well that's the problem of using the Youtube trick = no market.

But at least you have Gmail and Google contacts.
Help Google takeover the world. Use Android on your mobile devices, use Chrome Browser, use Chrome OS!!!

Offline trevormiller3

  • Member
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #96 on: September 27, 2010, 08:02:11 PM »
FYI: I was able to "fudge" the addition of my gmail account by firing up the YouTube app, menu -> "My Account", and logging in through there. That added the account to settings, which I was then able to activate for syncing.

However, the market is still failing; when trying to display the terms of service, it just exits out.

Edit: doh, trevormiller3 beat me to it.


my market works with a little bit of googling i found out that people that actually have a droid device are were having the same issue of the market not loading the terms of service  getting an error and its just another simple fix you just have to do a factory reset and it all works nice and propper i should have put that in my original post. =]

Offline Sonny788

  • Member
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • http://www.icoredev.com
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #97 on: September 27, 2010, 10:47:31 PM »
I have done a factory reset but it did not fix it i still get the issue of the market not loading the terms of service

Offline shaheen

  • Member
  • Posts: 30
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #98 on: September 28, 2010, 06:51:40 AM »
to paraphrase ddominator, google blocks non legit android phones from connecting to market.
android porting is fine and dandy, but market isnt.
helps sell real androids.
abcdefuckyoughijklmnopqrstuvwxyz

Offline logic

  • Member
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
  • Geek
    • View Profile
    • http://esm.logic.net/
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #99 on: September 28, 2010, 02:09:05 PM »
What's interesting to me is that it seems like a lot of other folks who have problems with cellular data have this specific issue. I've noticed on my wife's G1 that whenever she hits the market, it chatters on the 3g network for a second at startup; could our lack of cellular data support be the heart of the issue?

I'm going to try and take a quick peek at Vending.apk today with baksmali and see if I can't figure out a cheap workaround for at least the TOS activity; I suspect there's just a preference that needs to be set to keep it from popping that up. I suspect it'll still fail miserably, but at least it'll be a different kind of failure. :)
-Ed
Felix qui potuit rerum cognoscere causas.

Offline lenarto

  • Member
  • Posts: 45
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
  • iDevice: iPhone 3G iOS 3.1.3
  • iDroid Version: Mojo 1.0.4
  • Jailbreak: Pwntool 3.1.5
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #100 on: October 03, 2010, 05:23:00 AM »
3G8gb idroid 1.0.2 installed through Bootlace

I was having the error "can't establish connection..." when singing in market, and this helped me make progress:

adb shell into phone
rm /data/data/com.android.providers.settings/databases/settings.db
restart phone

reference: http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=3477 comment 16
it seems to be a workaround for having to do a factory reset.

now market connects and lets me accept the agreement. I can browse all  but when I install a free app it says "Starting download" and nothing else happens.

so in the mean time I just keep searching google for the .apk of the free app I want and push it with adb, I can find most apps that way.

also my gmail and youtube let me sign in and work well.

Huge props for all devs and supporters that keep this alive !

Offline logic

  • Member
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
  • Geek
    • View Profile
    • http://esm.logic.net/
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #101 on: October 05, 2010, 01:26:42 PM »
-Ed
Felix qui potuit rerum cognoscere causas.

Offline freemini

  • Member
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
  • iDevice: iPod touch 1G/2G, iPhone 3GS/4 and iPad
  • iDroid Version: MoJo 1.0.4.1
  • Jailbreak: sn0wbreeze
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #102 on: October 11, 2010, 10:56:38 AM »
I can't get wifi to work properly. When it finally connects to my network(the router is 1m away), the second I run ./adb shell the wifi disconnects... I have tried this several times with the same result. Does it work via USB? If so, how can I do it with ADB via USB? When I plug my iPod it, it's just charging. BTW I'm trying this with MoJo 1.0.3, via Ubuntu 10.04 on VMware.
EDIT: It seems to be working now, but it has only copied LiveWallpapers.apk... I can't say if it's still copying. The iPod is saying Obtaining IP address, but the WiFi icon is still showing.
EDIT2: No, it has disconnected again :(. I'll try and copy ONLY the market app...
« Last Edit: October 11, 2010, 01:14:58 PM by freemini »

Offline mrnhim

  • Member
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #103 on: October 12, 2010, 04:17:51 PM »
Here is how I get Gapps and Market worked.

1. Download "Froyo bugless beast v0.5" from here
2. Unzip the package and remove Launcher2.apk, Superuser.apk in /system/app
3. Transfer all files in /system/app to your device using adb, just like in the first post of this thread. Reboot and setup as usual.

* You may get some errors, but don't worry. Skip/Ignore it all.
* Remove duplicate apps if you want.

4. Download v0.1 from here
5. Unzip the package and remove Launcher2.apk, AdobeFlashPlayer.apk, Superuser.apk in /system/app
6. Transfer all files in /system/app to your device using adb.
Transfer /system/framework/com.google.android.maps.jar to your device
Reboot.
This time, Setup Wizard doesn't run.

7. Follow this guide to get a unique Android ID
* You don't have to memorize the ID. Just pull the accounts.db file.

8. Transfer accounts.db to your device
adb push accounts.db /data/data/com.google.android.googleapps/databases/

* You may have to run this command twice to get it transfered

9. Reboot

Now, open Market app and sign in with your google account. If you're lucky (as I am), everything will be OK.
« Last Edit: October 13, 2010, 05:55:45 PM by mrnhim »

Offline CastePonters

  • Member
  • Posts: 14
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #104 on: October 12, 2010, 10:10:32 PM »
it's True? Worked?
« Last Edit: October 13, 2010, 05:15:37 PM by CastePonters »