Author Topic: problem trying to build iDroid  (Read 440 times)

Offline Gregory Mace

  • Member
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
problem trying to build iDroid
« on: November 13, 2010, 08:10:39 PM »
the build fails:

. build/envsetup.sh && choosecombo

when I select Device I get this


build/core/product_config.mk:190: *** _nic.PRODUCTS.[[vendor/apple/iPhone4/iPhone4.mk]]: "vendor/apple/iPhone4//common.mk" does not exist.  Stop.
build/core/product_config.mk:190: *** _nic.PRODUCTS.[[vendor/apple/iPhone4/iPhone4.mk]]: "vendor/apple/iPhone4//common.mk" does not exist.  Stop.
build/core/product_config.mk:190: *** _nic.PRODUCTS.[[vendor/apple/iPhone4/iPhone4.mk]]: "vendor/apple/iPhone4//common.mk" does not exist.  Stop.

could anyone tell me what I'm missing?
Thx

Offline ddominator

  • The Dominator
  • Global Moderator
  • Member
  • *****
  • Posts: 957
  • Karma: +11/-0
  • Sold his soul to Google
    • View Profile
    • Unofficial iDroid News Blog
  • iDevice: iPhone 2G 3.1.3
  • iDroid Version: MoJo 1.0.4.1
  • Jailbreak: redsn0w 0.94 FTW!!!
Re: problem trying to build iDroid
« Reply #1 on: November 13, 2010, 10:21:47 PM »
iPhone4 does not work.

Only works for iPhone2G, iPhone3G and iPodTouch1G
Help Google takeover the world. Use Android on your mobile devices, use Chrome Browser, use Chrome OS!!!

Offline Gregory Mace

  • Member
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: problem trying to build iDroid
« Reply #2 on: November 14, 2010, 12:39:31 AM »
I'm just following the build instructions per this page:
http://www.idroidproject.org/wiki/Compiling_Android
I am not trying to build iPhone4, this happens in the script before I can select product. Here's is more detail:

 . build/envsetup.sh && choosecombo
including vendor/apple/vendorsetup.sh
Build for the simulator or the device?
     1. Device
     2. Simulator

Which would you like? [1] 1
build/core/product_config.mk:190: *** _nic.PRODUCTS.[[vendor/apple/iPhone4/iPhone4.mk]]: "vendor/apple/iPhone4//common.mk" does not exist.  Stop.
build/core/product_config.mk:190: *** _nic.PRODUCTS.[[vendor/apple/iPhone4/iPhone4.mk]]: "vendor/apple/iPhone4//common.mk" does not exist.  Stop.
build/core/product_config.mk:190: *** _nic.PRODUCTS.[[vendor/apple/iPhone4/iPhone4.mk]]: "vendor/apple/iPhone4//common.mk" does not exist.  Stop.


Build type choices are:
     1. release
     2. debug

Which would you like? [1] 2
build/core/product_config.mk:190: *** _nic.PRODUCTS.[[vendor/apple/iPhone4/iPhone4.mk]]: "vendor/apple/iPhone4//common.mk" does not exist.  Stop.
build/core/product_config.mk:190: *** _nic.PRODUCTS.[[vendor/apple/iPhone4/iPhone4.mk]]: "vendor/apple/iPhone4//common.mk" does not exist.  Stop.
build/core/product_config.mk:190: *** _nic.PRODUCTS.[[vendor/apple/iPhone4/iPhone4.mk]]: "vendor/apple/iPhone4//common.mk" does not exist.  Stop.


Which product would you like? [generic] iPhone3G
build/core/product_config.mk:190: *** _nic.PRODUCTS.[[vendor/apple/iPhone4/iPhone4.mk]]: "vendor/apple/iPhone4//common.mk" does not exist.  Stop.
** Not a valid product: iPhone3G
Which product would you like? [generic]


Offline ddominator

  • The Dominator
  • Global Moderator
  • Member
  • *****
  • Posts: 957
  • Karma: +11/-0
  • Sold his soul to Google
    • View Profile
    • Unofficial iDroid News Blog
  • iDevice: iPhone 2G 3.1.3
  • iDroid Version: MoJo 1.0.4.1
  • Jailbreak: redsn0w 0.94 FTW!!!
Re: problem trying to build iDroid
« Reply #3 on: November 14, 2010, 02:11:14 AM »
Hmmm have you tried repo sync again?

Yeah I checked the git hub... I haven't been building android in a while.

I think Nickp666 has more details on this.
Help Google takeover the world. Use Android on your mobile devices, use Chrome Browser, use Chrome OS!!!

Offline Gregory Mace

  • Member
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: problem trying to build iDroid
« Reply #4 on: November 14, 2010, 02:50:38 AM »
I'm just getting started building this.  I have sync'd recently
I started from scratch 3 or 4 times in the past week, last time was this morning and am currently trying again using these instructions:

 cd ~
 mkdir froyo
 cd froyo
 repo init -u git://github.com/iDroid-Project/platform_manifest.git -b froyo-iphone
 repo sync
 . build/envsetup.sh && choosecombo

have there been recent changes that would pertain to this?
Thx

Offline nickp666

  • Administrator
  • Member
  • *****
  • Posts: 595
  • Karma: +41/-1
    • View Profile
    • http://www.nickpack.com
  • iDevice: iPhone 3G
  • iDroid Version: Bleeding Edge
  • Jailbreak: redsn0w
Re: problem trying to build iDroid
« Reply #5 on: November 14, 2010, 01:32:51 PM »
Yes it looks like I fsck'ed something up with my last vendor_apple commit. will fix it tonight
http://dev.idroidproject.org - iDroid Project Community Issue Tracker

http://idroid.nickpack.com - My iDroid File Dump

http://github.com/iDroid-Project - Repos

Offline Gregory Mace

  • Member
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: problem trying to build iDroid
« Reply #6 on: November 14, 2010, 09:45:54 PM »
thx!
will a 'repo sync' take care of it?
...oh, I mean thx for fix.

Offline nickp666

  • Administrator
  • Member
  • *****
  • Posts: 595
  • Karma: +41/-1
    • View Profile
    • http://www.nickpack.com
  • iDevice: iPhone 3G
  • iDroid Version: Bleeding Edge
  • Jailbreak: redsn0w
Re: problem trying to build iDroid
« Reply #7 on: November 14, 2010, 09:53:53 PM »
yeah, when github is working, you can repo sync and it works now :)
http://dev.idroidproject.org - iDroid Project Community Issue Tracker

http://idroid.nickpack.com - My iDroid File Dump

http://github.com/iDroid-Project - Repos

Offline Gregory Mace

  • Member
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: problem trying to build iDroid
« Reply #8 on: November 18, 2010, 07:27:15 PM »
Thanks much! I can build now. If you'll pardon a stupid question...once I build, what is the best way to put the new system.img onto the iDroid phone?

Offline ddominator

  • The Dominator
  • Global Moderator
  • Member
  • *****
  • Posts: 957
  • Karma: +11/-0
  • Sold his soul to Google
    • View Profile
    • Unofficial iDroid News Blog
  • iDevice: iPhone 2G 3.1.3
  • iDroid Version: MoJo 1.0.4.1
  • Jailbreak: redsn0w 0.94 FTW!!!
Re: problem trying to build iDroid
« Reply #9 on: November 18, 2010, 07:31:25 PM »
You can use SSH or a USB file manager to put it into /private/var/idroid
Help Google takeover the world. Use Android on your mobile devices, use Chrome Browser, use Chrome OS!!!

Offline Gregory Mace

  • Member
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: problem trying to build iDroid
« Reply #10 on: November 18, 2010, 10:33:36 PM »
Thanks, that's what I thought.  Do system.img and userdata.img and ramdisk.img tied together?  When I build and push these 3 to my iDroid, it get's caught in a loop on started and won't continue.  Also would I require a new version of android.img.gz and zImage.  I'm currently running iDroid 1.0.3 installed via Bootlace.

Thx for all your help.

Offline ddominator

  • The Dominator
  • Global Moderator
  • Member
  • *****
  • Posts: 957
  • Karma: +11/-0
  • Sold his soul to Google
    • View Profile
    • Unofficial iDroid News Blog
  • iDevice: iPhone 2G 3.1.3
  • iDroid Version: MoJo 1.0.4.1
  • Jailbreak: redsn0w 0.94 FTW!!!
Re: problem trying to build iDroid
« Reply #11 on: November 18, 2010, 11:47:08 PM »
Usually it's best if system.img and userdata.img are copied at the same time (meaning use the default blank userdata.img when you put a custom system.img).

As far as my experience goes, I don't see problems with zImage, cache.img and android.img.gz left there or just changing one of the three.
Help Google takeover the world. Use Android on your mobile devices, use Chrome Browser, use Chrome OS!!!

Offline Gregory Mace

  • Member
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: problem trying to build iDroid
« Reply #12 on: November 18, 2010, 11:57:23 PM »
Thanks for taking the time to reply. I'm just getting started on this so I have a learning curve.  If I copy on the system.img, it boots fine, but if I copy both system.img and userdata.img then it does not boot.  My userdata.img (built on my machine) is only 5 MB, whereas the one in the iDroid 1.0.3 release is 1004MB.  Something in my build flags maybe?

Offline ddominator

  • The Dominator
  • Global Moderator
  • Member
  • *****
  • Posts: 957
  • Karma: +11/-0
  • Sold his soul to Google
    • View Profile
    • Unofficial iDroid News Blog
  • iDevice: iPhone 2G 3.1.3
  • iDroid Version: MoJo 1.0.4.1
  • Jailbreak: redsn0w 0.94 FTW!!!
Re: problem trying to build iDroid
« Reply #13 on: November 18, 2010, 11:59:30 PM »
Yeah it's on the build flags and we use resize2fs on userdata.img
Help Google takeover the world. Use Android on your mobile devices, use Chrome Browser, use Chrome OS!!!

Offline Gregory Mace

  • Member
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: problem trying to build iDroid
« Reply #14 on: November 19, 2010, 12:02:25 AM »
so could the size be why it doesn't boot?